Home » Articles » Filme biografice

Capote (2005)
Poster Capote 

Sinopsis Capote

Capote

În noiembrie, 1959, Truman Capote (Philip Seymour Hoffman), autorul romanului "Breakfast at Tiffany" citeşte un articol pe ultima pagină a celebrului New York Times. În articol este vorba despre uciderea a patru membri ai familiei Clutter la o fermă din Holcomb, Kansas. Poveşti similare apar în ziare aproape zilnic, dar ceva la povestea asta i-a atras atenţia lui Capote. Era o ocazie, credea el, de a-şi aplica teoria la care se gândea de mult, şi anume, că în mâinile scriitorului potrivit, non-ficţiunea ar putea trece drept ficţiune. Ce impact au avut aceste crime în acel orăşel din câmpiile bătute de vânt? Cu acest scop în minte, fără să-l intereseze dacă vor fi prinşi sau nu criminalii, el reuşeşte să convingă revista The New Yorker să-i dea această însărcinare şi pleacă spre Kansas. El este însoţit de prietena lui din copilărie, când locuia în Alabama, Harper Lee (Catherine Keener), care în cateva luni va primi Premiul Pulitzer şi va deveni faimoasă ca autoare a romanului "To Kill a Mockingbird".

Chiar dacă vocea sa copilaroasă, manierismele şi hainele neconvenţionale stârnesc ostilitate într-un loc unde oamenii se cred încă în Vestul Salbatic, Capote va câştiga rapid încrederea localnicilor, în special a lui Alvin Dewey (Chris Cooper), agentul Biroului de Investigaţii din Kansas care conduce "vânătoarea" criminalilor. Prinşi în Las Vegas, criminalii Perry Smith (Clifton Collins Jr.) şi Dick Hickock (Mark Pellegrino) sunt aduşi în Kansas, unde sunt judecaţi şi condamnaţi la moarte. Capote îi vizitează în închisoare. Pe măsură ce începe să-i cunoască, îşi dă seama că articolul de revistă a ajuns de consistenţa unui roman, o carte care ar putea să se măsoare cu cele mai bune din literatura modernă. Capote avea acum un subiect la fel de profund ca al oricărui alt scriitor american. Este chiar ciocnirea dintre două americi: America cea sigură, protejată pe care o cunoştea familia Clutter si cea fără morală, fără rădăcini, în care locuiau ucigaşii lor. Ascuns în spatele unei măşti adesea frivole, în Capote se află un scriitor foarte ambiţios. Dar până şi el se întreabă dacă este în stare să scrie cartea - cartea cea mare - despre care crede că i-a fost dată de destin. "Uneori, când mă gândesc la cât de bună poate fi", scrie el unui prieten, "abia mai pot să respir".


Category: Filme biografice | Added by: Don (2012-03-10)
Views: 762 | Tags: Manipulare, Arma de foc, Bazat pe roman, Executie, Capote (2005) online, Spania, moarte, Nume de personaj in titlu, Avocat, Inchisoare | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra in dui sit amet consequat.

- John Doe, creative director

Praesent vestibulum commodo mi eget congue. Ut pretium vel lectus vel consectetur.

- John Doe, creative director

Etiam quis aliquam turpis. Etiam in mauris elementum, gravida tortor eget, porttitor turpis.

- John Doe, creative director

Lorem ipsum
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat. Curabitur pharetra dictum lorem, id mattis ipsum sodales et. Cras id dui ut leo scelerisque tempus. Sed id dolor dapibus est lacinia lobortis.
Learn more