Home » Articles » Filme biografice

Moneyball (2011)
Poster Moneyball 

Sinopsis Moneyball

Moneyball ro

Filmul este inspirat dintr-o poveste adevarată - aceea a fostului jucător de baseball Billy Beane (interpretat de Brad Pitt) - care, nereuşind să fie cel mai bun pe teren conform propriei ştachete, renunţă şi devine manager al echipei Oakland Athletics. Însă în campionatul din 2002, Billy se confruntă cu o situaţie foarte problematică: cei mai buni jucători părăsesc echipa, atraşi de salariile oferite de marile cluburi. Jucătorii care rămân sunt nevoiţi să se mulţumească cu o treime din salariu.

Dar Billy este ambiţios şi hotărât să câştige campionatul. Pentru a-şi completa echipa, el apelează la Peter Brand (interpretat de Jonah Hill), un tânăr economist isteţ, educat la Yale. Împreună, ei aplică o metodă total neconvenţională în lumea baseball-ului: formarea unei echipe cu ajutorul statisticii şi a calculatorului. Astfel, ei descoperă jucători extrem de talentaţi, dar care fuseseră ignoraţi sau respinşi de alte cluburi pe motiv că nu mai sunt foarte tineri, că au un caracter dificil sau că au fost accidentaţi pe teren. Demersurile lui Billy şi Peter contrariază şi irită pe toată lumea - începând cu "vechea gardă" a baseball-ului şi terminând cu mass-media şi fanii echipei. Însă, în cele din urmă, experimentul va fi încununat de succes şi va revoluţiona acest sport.

Columbia Pictures prezintă Moneyball / Arta de a învinge, o producţie Scott Rudin / Michael De Luca / Rachael Horovitz, în regia lui Bennett Miller. Scenariul este realizat de Steven Zaillian şi Aaron Sorkin, după romanul lui Michael Lewis. Producătorii filmului sunt Michael De Luca, Rachael Horovitz şi Brad Pitt, iar producători executivi Scott Rudin, Andrew Karsch, Sidney Kimmel şi Mark Bakshi. Imaginea este semnată de Wally Pfister, scenografia de Jess Gonchor, iar montajul de Christopher Tellefsen. Costumele sunt create de Kasia Walicka Maimone, iar coloana sonoră este compusă de Mychael Danna.


Category: Filme biografice | Added by: Don (2012-03-10)
Views: 596 | Tags: Bazat pe carte, Baseball, Antrenor, Moneyball (2011) online | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Only registered users can add comments.
[ Sign Up | Log In ]

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nam viverra in dui sit amet consequat.

- John Doe, creative director

Praesent vestibulum commodo mi eget congue. Ut pretium vel lectus vel consectetur.

- John Doe, creative director

Etiam quis aliquam turpis. Etiam in mauris elementum, gravida tortor eget, porttitor turpis.

- John Doe, creative director

Lorem ipsum
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat
Neque id cursus faucibus, tortor neque egestas augue, eu vulputate magna eros eu erat. Curabitur pharetra dictum lorem, id mattis ipsum sodales et. Cras id dui ut leo scelerisque tempus. Sed id dolor dapibus est lacinia lobortis.
Learn more